Strategie en autoriteit

Na je eerste analyse krijg je een gebruiksaanwijzing mee. Jouw experiment in het leven van jouw leven kan beginnen. Die gebruiksaanwijzing is altijd 2 –ledig. In eerste plaats: volg je strategie. Die strategie behoort bij je type en hebben we op deze site onder type kort beschreven. Voor een manifestor is dat informeren, voor een generator responderen, voor een projector wachten op de uitnodiging en een reflector 28,5 dag wachten op de maancyclus.

In de tweede plaats is er je autoriteit. Je autoriteit is 1 van de centra of ligt bij een mentale projector en de reflector buiten jezelf. Heb je een van de volgende centra gedefinieerd dan heb je een innerlijke autoriteit. Je analist zal uitleggen wat dat inhoudt en welk centrum voor jou je autoriteit is binnen het complete beeld van jouw design. Er zijn vijf centra die een innerlijke autoriteit kunnen zijn. We noemen ze in orde van belangrijkheid van boven naar onder.

  • Emotioneel
  • Sacraal
  • Milt
  • Hart
  • G-centrum

Ons denken is zoals we zagen amusant, maar een slechte raadgever als het gaat over beslissingen die op ons leven, werk, relaties e.d. betrekking hebben. Daarom is binnen Human Design je lichaam je raadgever en specifiek 1 van de centra onder de keel kan je innerlijke autoriteit zijn. Nooit je Keel, Ajna of Hoofd.

Daarnaast spreken we ook van 2 andere autoriteiten:

  • Omgeving (Keel, Ajna, Hoofd centrum gedefinieerd, maar geen centra daaronder dus geen innerlijke autoriteit)
  • Maan (bij reflectoren, geen innerlijke autoriteit)

Heb je dus een emotioneel centrum gedefinieerd –ingekleurd in je kaart- dan is dat altijd je autoriteit, ook al heb je ook je milt gedefinieerd. Heb je jouw hart centrum gedefinieerd en niet een van de erboven staande centra dan is jouw hart centrum jouw autoriteit. Door je samen met een analist in de eerste analyse of in training te verdiepen in de eigenschappen van het centrum dat in jouw design de autoriteit is, ontdek je hoe dit centrum je kan helpen bij het nemen van beslissingen.

Het gaat dus altijd om het volgen van jouw strategie en autoriteit. Daarmee volg je jouw lichamelijke wijsheid. Echter als je met je mind wilt controleren zal je vanuit je niet-zelf leven. Met name in de open centra ligt de uitdaging omdat ieder daar binnenkomt en je prikkelt en je met je mind de oplossing zal willen zoeken. Orde uit chaos scheppen. Hoe je jouw weg relaxt kunt volgen is het beste uit te leggen aan de hand van onderstaande metafoor. Wil je meer weten over autoriteit? In mijn nieuwe gids ga ik visueel de verschillende autoriteiten ook visueel langs. Download de prachtige nieuwe Human Design Gids HIER.

Transformatieproces van 7 jaar; relaxen in de bakfiets

Als je na je eerste echte analyse start met experimenteren start je 7 jaar deconditioneringsproces; een transformatieproces dat tot op celniveau plaats vindt. Ik vind de metafoor van de passagier en het voertuig van de grondlegger van Human Design Ra Uru Hu daarbij heel beeldend. Voor de Nederlander heb ik de bakfiets gebruikt. Zie je mind, je bewuste denken, je persoonlijkheid en 'wie je denkt dat je bent' als de passagier in de bakfiets. Hier is dit uitgebeeld door mijn alterego Josy die in de bakfiets staat en zit.

Ons denken is fantastisch, maar kan niet aanvoelen of we de energie ergens voor hebben, kent onze natuurlijke talenten niet en kan niet inschatten wat onze vorm wel of niet kan. Dat kan de vorm het beste zelf. Je vorm (oftewel je design en lichaam) is voor jou altijd onbewust. Deze is in deze metafoor de bakfiets. Je lichaam weet de weg. Ieder van ons draagt in zijn voertuig de magnetische monopool en daarmee een unieke GPS die exact de weg kent door jouw leven heen. Dat is hier de fietser die achter het stuur zit en trapt. Zolang je niet met je denken probeert het stuur over te pakken of de richting te bepalen, maar relaxt in de bak zit, kan je je mee laten voeren op de stroom van jouw unieke leven. Echter, zodra je jouw 'willen' en 'moeten', alles wat je denkt dat je moet zijn de weg laat bepalen, raakt je weg troebel en jijzelf raakt verward. Jouw unieke pad kost dan dagelijks veel moeite, energie, stress en roept weerstand op. Zodra je echter je mind niet meer richt op het nemen van beslissingen in jouw leven kan je je overgeven aan de flow van het leven zelf. Je mind laat je lekker vragen stellen, onderzoeken, wetenschap bedrijven, puzzels oplossen, maar niet meer het stuur in handen nemen of initiëren. Dat laat je aan je voertuig over. 

Mijn cliënten vragen me regelmatig: "Hoe was dit voor jou in die eerste 7 jaar na je analyse?" Ik heb geprobeerd mijn proces in deze bovenstaande 4 tekeningen weer te geven. Eerst probeerde mijn denken alsnog het stuur over te nemen. Vervolgens mocht ik toch zeker af en toe wel de richting bepalen? Toen ik merkte dat juist als ik toch mijn 'willen' of 'moeten' richting liet bepalen het steeds meer weerstand opriep of mij veel moeite kostte, en juist als ik los liet het vanzelf ging, was ik radicaal om. Ik begon radicaler te experimenten. Bij wijze van spreken mijn mind 'op de kop zetten' en nergens meer bij betrekken als het ging om mijn keuzes. En nu? Mijn mind doet vaak 1 ding en mijn lichaam iets anders. Mijn mind denkt: "Oh ik moet echt nu achter de computer kruipen en de mail doen" en mijn lichaam gaat gewoon een rondje rennen omdat het daar op respondeert. Dat mijn lichaam erna mijn mail met plezier weg werkt op het moment dat het er klaar voor is, observeer ik ook met grote fascinatie. Alles gaat exact in het tempo dat het moet gaan. Met de energie die ik heb. En uiteindelijk geeft elke actie die ik verricht vanuit respons mij grote voldoening. Hoe zwaar of uitdagend de inspanning ook is, ik heb de energie ervoor als het op mijn pad is gekomen en komt vanuit spontane respons in mijn geval. Niet luisteren naar mijn mind bij besluitvorming geeft me mijn unieke leven. Genieten van de uniekheid van bewustzijn die een reis maakt in deze vorm. Maar experimenteer vooral zelf en voor jezelf.

Die (minimaal) 7 jaar zijn een hele boeiende reis en voor ieder zal dit proces anders verlopen omdat we echt uniek zijn. Er is niet 1 weg, alleen jouw weg en die volg je door volledige overgave aan je vorm. Het is een transitieproces. We zitten als mensen in een transitie proces van 7 naar 9 centra wezens. Een bijzondere evolutie van bewustzijn in de vorm die nog nooit heeft plaats gevonden. Dit is geen makkelijk proces, maar wel simpel. Volg je strategie en autoriteit en experimenteer daarmee. Je mind kan beter ontspannen in een ontspannen lichaam dus zorg dat je lichaam zich kan ontspannen in dit proces. En bovenal geniet van je experiment en ik zie je graag 1 op 1 of in de trainingen of workshops om jouw experiment en transformatie verder te ondersteunen. Voor mij is dit altijd de kern van mijn werk en zeker ook in Human Design geweest. Niet voor niets gaat mijn design over het begeleiden van transformatie processen bij mensen (en daar waar mensen samen werken en leven) en je bewustzijn in de vorm optimaal samen te laten leven.

Lees zeker eens verder over de centra hieronder of in de nieuwe Human Design Netherlands Gids.

 

 

 

 

© 2013 - 2024 Human Design Netherlands | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel